lördag 9 januari 2010

Färska frallor


Det händer att vi lyxar till det med färska frallor på helgmornarna. Långt från stan får vi baka dem själva. Det största jobbet(inte så stort) görs på kvällen innan. Då gör man degen och rullar bullarna och sedan får de jäsa i kylskåpet över natten, bara att sätta in i ugnen på morgonen!
Till ca 12 bullar
1/2 pkt jäst
ca 1msk honung eller brödsirap
1tsk salt
2msk flytande matfett
3dl kallt vatten (eller kanske mjölk)
ca 8 dl vetemjöl (eller annan blandning)
ev lite brödkryddor
Jästen smulas och allt annat blandas i kallt till en deg. Sedan rullas bullarna och läggs i kylen under en duk över natten. Går jättefort eftersom inget ska värmas. Morgonen efter sätts ugnen på 250 grader och frallorna gräddas i ca 10 minuter. Gott!

1 kommentar:

  1. Det måste testas! Nygräddade frallor till frukost låter hur gott som helst!!

    SvaraRadera